• ' t Werkhuys (map)
  • 13 Zegelstraat
  • Antwerpen, Vlaanderen, 2140
  • Belgium

De vzw Vlaamse Federatie voor Doula’s organiseert i.s.m. Groei Natuurlijk een trainingsdag ‘Verbindende communicatie in de geboortezorg’ met Peggy Quaaden, gecertificeerd trainer CNVC.

Over de trainingsdag:
Deze trainingsdag in verbindend communiceren is gericht op doula’s, vroedvrouwen en iedereen die werkt met vrouwen/koppels die een kindje verwachten of onlangs kregen. Als zorgverlener in de geboortezorg is samenwerken belangrijk en kom je in contact met andere zorgverleners die niet steeds dezelfde mening/visie handhaven. Deze jobs brengen specifieke uitdagingen met zich mee.
Het kan soms best een hele opdracht zijn om een aangename samenwerking te verkrijgen, bijvoorbeeld tijdens een bevalling in het ziekenhuis, waarbij het belang van de moeder en haar baby voorop staat. Vrije keuze, een aangename samenwerking, erkenning voor alle inspanningen lijken niet altijd evident te zijn.

Zijn relaties met je collega's en cliënteel belangrijk voor jou? Of ben je benieuwd hoe je meer begrip, harmonie en samenwerking kunt creëren met de mensen om je heen én in jezelf? Wellicht heb je genoeg van ruzies en conflicten en zou je graag in het samen leven een gezond evenwicht willen vinden en bewaren?Dan kan Verbindende Communicatie je nieuwe manieren leren om deze contacten te verbeteren. In het veld voorbij goed en fout is de plaats waar Verbindende Communicatie zich afspeelt en waar verbindingen tot stand komen. De methodiek van Verbindende Communicatie biedt mensen concrete tools om dit mogelijk te maken. Beter zorgen voor jezelf én daarbij ook mee blijven zorgen voor de ander, met als resultaat dat frustraties tot rust kunnen komen in jezelf. 
Programma

09.00: Onthaal
09.30: Introductie Verbindende Communicatie
11.00: Pauze
11.15: Empathisch luisteren naar de ander
12.30: Lunch
13.15: Empathisch luisteren naar jezelf
14.30: Pauze
14.45: Eerlijk spreken
16.00: Afronden; wat neem ik mee
Einde voorzien rond 17u

Prijs:
Leden VFvD € 100,- 
Niet-leden € 130,- 
Prijs incl. lidmaatschap tem 31/12/18 € 175,-  

Inclusief koffie/thee, lunch, syllabus en aanwezigheidsattest.
Goedkeuring permanente opleiding vroedvrouwen in aanvraag

Inschrijven en inlichtingen:
http://doulasite.be/workshops/verbindende%20communicatie%20in%20de%20geboortezorg.html