verbindende communicatie werkt!

 
 
Wil jij de kracht van verbindend communiceren ontdekken op de werkplek?
Hieronder vind je onze mogelijkheden.

 

 
 

Training op maat

 

Bent u op zoek naar oplossingen voor communicatieproblemen op de werkvloer?

Wij van Groei Natuurlijk nemen graag de tijd om vrijblijvend met u de noden te inventariseren, onze aanpak toe te lichten en samen de mogelijkheden te bekijken. 

 

Waar gaat verbindend communiceren over in een notendop?

Verbindende Communicatie is een interactie die een communicatiestroom faciliteert die nodig is om verschillen en/of conflicten op een vredevolle manier op te lossen. Het baseert zich op menselijke waarden en behoeften die voor ons allen gelijk zijn. Het moedigt een taalgebruik aan dat bijdraagt aan het verrijken van leven en samenwerking bevordert. Het vermijdt taalgebruik dat bijdraagt aan conflicten, wrok en het verlagen van iemands zelfwaardering. Verbindende Communicatie neemt aan dat het verrijken van Leven de meest bevredigende motivatie is om dingen te doen, in plaats van dingen te doen vanuit angst, schuld en schaamte. Het benadrukt het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor persoonlijke keuzes en het verbeteren van de kwaliteit van je relaties (dus ook de relatie met jezelf) als het belangrijkste doel. Het werkt effectief, zelfs wanneer andere mensen die erbij betrokken zijn niet bekend zijn met het proces.
- Marshall B. Rosenberg, PH.D. -

 

Een aantal mogelijkheden

Training van één of meerdere dagen volgens ons standaard aanbod. Aan te vragen via mail.

Training van één of meerdere dagen op maat op basis van uw specifieke wensen. 

Mediation tussen 2 of meerdere partijen

Coaching van individuen en/of teams

........

 

Ons bereiken

Een vrijblijvend eerste gesprek van 1 uur kan u aanvragen door op onderstaande link te klikken en uw gegevens achter te laten.

U kan ons ook telefonisch bereiken via nummers:

Peggy Quaaden +32 (0) 472 31 77 94 of

Mark Brouwers +31 (0) 6 15 48 72 55

 

teambuilding

Samen werken wordt plezieriger wanneer we samenwerken!

Bent u op zoek naar een dag voor uw team waarin plezier, creativiteit en verbinding centraal staan?

 

Spel + verbinding = plezier

Verbindende communicatie kan de basis vormen voor een toffe, plezierige en leerrijke teambuildingsdag.

We nemen jullie door middel van actieve spel-werkvormen mee om elkaars gemeenschappelijkheden op een plezierige manier te ontdekken. Zo komt men op een andere manier met elkaar in contact dan wellicht dagelijks op de werkvloer gebeurt. 

Gebleken is dat deze manier van verbinden zorgt voor meer wederzijds begrip, een betere samenwerking en harmonie. 

 

Interesse gewekt?

Vrijblijvend komen wij graag bij u langs voor een verkennend gesprek. Samen met u bespreken we dan de wensen en sturen we u vervolgens een offerte op maat.

 

Ons bereiken

Een eerste verkennend gesprek van 1 uur kunt u aanvragen door op onderstaande link te klikken en uw gegevens in te vullen.

U kunt ons ook telefonisch bereiken via nummers:

Peggy Quaaden +32 (0) 472 31 77 94 of

Mark Brouwers +31 (0) 6 15 48 72 55

 

CONFLICT-HANTERING

Onbegrip en conflicten zijn vaak aanleiding tot demotivatie van werknemers en ziekteverzuim. Hierdoor kan de productiviteit en efficiëncy behoorlijk dalen. Dit alles kost het bedrijf natuurlijk geld. Belangrijk dus om te investeren in een gezonde en harmonieuze werksfeer. Want tevreden werknemers presteren beter. Verbindend communiceren draagt bij aan meer begrip onderling, stimuleert intrinsieke motivatie en creëert meer bewustzijn dat ieder zijn of haar verantwoordelijkheid opneemt.


VOORKOMEN VAN BURN-OUT

 1. Zorgen voor jezelf terwijl je zorgt voor een ander

  Zelfzorg wordt steeds belangrijker in een maatschappij waarin de druk van buitenaf steeds groter en groter lijkt te worden. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk heel concreet, voor jezelf zorgen?

  Tijdens deze vorming leer je alle aspecten van zelfzorg kennen en ga je ervaringsgericht aan de slag om je deze kwaliteiten eigen te maken zodat jij evenwichtiger en veerkrachtiger in het leven zult staan.

   

  Inhoud

  Tijdens deze vorming krijg je als deelnemer de kans om je eigen zelfzorg onder de loep te nemen en bij te sturen. Deze vorming bestaat uit een mix van overdracht van kennis afgewisseld met ervaringsgericht leren.

   

  Het begrip zelfzorg wordt belangrijker en belangrijker in een maatschappij die steeds jachtiger lijkt te verlopen en waarin de druk steeds hoger wordt opgevoerd.

   

  Wanneer de druk van buitenaf toeneemt wordt er als het ware een appel gedaan op een aantal van je innerlijke kwaliteiten.

  Bijvoorbeeld:

  ﷒  -   Grenzen durven stellen

  ﷒  -   Eerlijk durven spreken

  ﷒ -   Verantwoordelijkheden kunnen onderscheiden

  ﷒ -   Zorg voor je eigen lichaam, emoties en gedachten

  ﷒ -   Keuzes kunnen maken op basis van prioriteiten

   

  Bovenstaande kwaliteiten herkennen en/of kunnen toepassen zijn twee verschillende dingen.

   

  Tijdens deze vorming krijg je de kennis aangereikt rond deze begrippen en gaan we op basis van onder andere lichaamsoefeningen, rollenspelen en theorethische oefeningen aan de slag om nieuwe manieren te leren en veranderingen te bewerkstelligen.

   

  Wanneer je je bovenstaande kwaliteiten eigen maakt dan heeft dat als resultaat dat je:

  -        Meer in je eigen kracht komt te staan

  -        Verantwoordelijkheid opneemt voor je eigen behoeftes

  -        Beter voor jezelf zult zorgen omdat je jezelf beter kent

  -        Je vrijer zult voelen om keuzes te maken

  -        Met meer plezier je werk kunt doen omdat je heldere keuzes maakt

  -        Meer rust zult ervaren in jezelf

  -       

   

  Als deelnemer kan je je eigen praktijkvoorbeelden meebrengen die ons enerzijds helpen in het aanbrengen van deze nieuwe manier van omgaan met jezelf en ons tegelijkertijd oefenmateriaal bezorgt die het inoefenen zo realistisch en zinvol mogelijk maakt.

   

  Dit is een vorming van 6 dagdelen van ieder 3 uren, ruimte dus voor kennisoverdracht en integratie van de aangereikte leerstof.

   

  Nazorg vindt plaats door middel van een evaluatiegesprek een maand na afloop om te checken of de integratie naar wens verloopt en/of er nog verdere ondersteuning nodig is.

   

  Deze vorming baseert zich op het gedachtegoed van Verbindende Communicatie, ontwikkeld door Dr. Marshall Rosenberg.